Илон Мъск обяви плановете си за The Boring Company

Илон Мъск, основателят на Tesla и SpaceX, не се шегува в намерението си да прокара тунели под земята, които да спасят шофьорите от задръствания по пътищата. Проектът „The Boring Company” вече е реалност, става ясно от видео в YouTube.

Прокарването на тунелите ще започне в най-скоро време. Мъск иска да изгради мрежа от подземни тунели, оборудвана със специална платформа, която позволява превозване на автомобили и пътници със скорост до 200 км/ч.

Служител на SpaceX публикува снимка на пробивна машина на The Boring Company. Все още няма подробна информация за проекта, но очевидно става въпрос за платена алтернатива за всички, които не искат да попадат в задръствания.

Коментари по темата: „Илон Мъск обяви плановете си за The Boring Company”

добавете коментар...

  1. :о)

    Абе всяка глупост която тоя каже тоя Илон Мъск става новина…
    какви тунели кой ще ги копае , кой ще ги финансира и какви шофори ще ги ползват…
    При положение че ТЕСЛА и Спаце Х са на загуба кой ще ги плаща…
    Човека си ВИЗИОНЕРСТВА тука някой вече правят първи копки…

  2. ха

    Те милиардерите да не са луди да се блъскат в навалицата – те си стоят в собствени комфортни квартали, където се срещат един друг. При нужда в града – ползват поставени лица, а ако трябва лично са си с хеликоптери. Ползването на тези тунели вероятно ще е достатъчно евтино и на цени съизмерими с изразходвания бензин. Ако тези тунели не поемат основния трафик, то те на практика няма как да се изплатят.
    Така на практика Мъск просто ще удари допълнително бизнеса на бензиностанциите! То нали точно те са му основния “враг”.

  3. Anonymous

    Хм, милиардерите ще си ограждат собствен свят, а данъкоплатецът, с чиито пот ще го построят, да се поти и в задръстванията.

Коментар