Разкриха крупна измама по електронната поща

Интернет измамник, действащ от името на известна азиатска ИТ компания, е ощетил със 100 милиона долара Google и Facebook в рамките на две години, съобщи Forbes.

Историята на литовеца Евалдас Римасаускас започва през 2013 г. Чрез манипулации с електронна поща, банкови сметки и други похвати той се представял за голям азиатски производител – Quanta Computer, с който технологичните гиганти имали партньорски отношения.

Римасаускас успял да излъже счетоводните отдели на Facebook и Google да направят множество парични преводи по негови сметки на стойност десетки милиони долари. Докато се изясни, че това е мошеничество, литовецът получил над 100 милиона долара.

Случаят, за който съобщава Forbes, не е огласяван публично от ощетените компании. В момента престъпникът е арестуван и се намира в Литва.

Коментари по темата: „Разкриха крупна измама по електронната поща”

добавете коментар...

  1. читател

    “Литовец се представял за бизнесмен от Quanta Computer.Историята на латвиеца Евалдас Римасаускас започва през 2013 г…..”
    За интернет измамите няма национални граници,но не ми стана ясно последно чий гражданин е този “диспечер” на парични потоци?

Коментар