Джон Макафи показа най-сигурния смартфон

„John McAfee Privacy Phone” се позиционира като най-защитения смартфон в света

Джон Макафи, основателят на антивирусната компания McAfee, напомни за себе си с прототип на супер защитен смартфон с цена 1100 долара, съобщи NewsWeek.

Моделът „John McAfee Privacy Phone” се позиционира като първия в света „частен” смартфон и като най-защитеното от пробиви устройство. Смартфонът работи под управление на Android и е създаден съвместно с MGT – компания, специализирана в сферата на киберсигурността.

Смартфонът се отличава с физически превклюватели, които позволяват на потребителя да изключва хардуерно батерията, Wi-Fi антената и Bluetooth модула, GPS модула, камерата и микрофона.

Предвидени са също вградени инструменти за анонимно сърфиране. Смартфонът може да разпознава и спира т.нар. IMSI тракери от рода на Stingray.

Джон Макафи твърди, че неговото устройство е на светлинни години пред Blackphone и други телефони, претендиращи за висока сигурност. Комерсиалният вариант на смартфона се очаква през лятото на 2018 г.

Основателят на McAfee се прочу с множество скандали, вкл. игра на „руска рулетка” с петзаряден револвер. Освен това Макафи беше заподозрян за убийството на свой съсед в Белиз, като заради лошата си репутация се оттегли от компанията.

Коментари по темата: „Джон Макафи показа най-сигурния смартфон”

добавете коментар...

  1. ха

    Хаха добре де, ама виж цената на устройството, което просто има няколко евтини механични ключета. Тези 1100 долара изобщо не са обосновани!!!

  2. хаха

    Много добре. Ако сте забелязали тенденцията в новите телефони е да не може да сменяш батерията, без да е нужен сервиз. Подхода му е прост и ефективен, за да си сигурен че няма как да те слушат, когато държиш на това…

  3. Anonymous

    Агенцията има 80 млрд$ бюджет – дали не могат да си напишат друг вирус ?

  4. Аман

    Защо изневерявате на Айфоня??? как може да пишете, че ябълките не са най-сигурните??? Предатели!!!!!!!!

  5. Tsanko Petkov

    Да бе и кат си изключи батерията ще звъни от дедовия. Ако човек се нуждае от толкова сигурност , по лесно е да махне батерията

  6. ха

    Само не казахте кой е този “Джон Макафи”, т. е. каква “противоречива” личност е. В една друга статия за тази новина това беше направено по доста подходящ начин.

Коментар