Миграцията от Android към iPhone намалява

Повечето купувачи на iPhone 7 са притежатели на Apple смартфони от предишно поколение

Потребителите на Android устройства все по-рядко преминават към iPhone, сочи анализ на консултантската компания Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

В частност, при потребителите на iPhone 7 и iPhone 7 Plus този показател е само 10%, докато при iPhone 6s и 6s Plus беше над два пъти по-голям – 26%. Оказва се, че повечето купувачи на iPhone 7 са притежатели на Apple смартфони от предишно поколение.

Много от притежателите на iPhone 6s изчакват устройство, което може да им предложи радикално ново потребителско изживяване. Очевидно, тези фенове на Apple очакват пускането на iPhone 8 тази есен, който ще отбележи 10-годишнината на смартфона.

CIRP привежда още няколко интересни факта за продажбите на iPhone. Така например, iPhone 7 и iPhone 7 Plus се продават приблизително в еднакви пропорции, като формират 68% от всички реализирани на пазара в САЩ смартфони на Apple.

Около 15% от купувачите на двата нови модела преди това са притежавали iPhone 6s или 6s Plus, докато 41% се явяват собственици на iPhone 6 или 6 Plus. В същото време продажбите на iPhone от предпоследно поколение са най-високи от 2014 г. насам.

Коментари по темата: „Миграцията от Android към iPhone намалява”

добавете коментар...

  1. хаха

    Кой изобщо ползва айФон?!

  2. ха

    Тези анализи не се правят целейки нищо друго, освен да подсилва чувствата на овцете за Android и за на iPhone. Но иначе съм съгласен, че трябва да се съобразяват със сезона на следващото поколение паша за овцете.

  3. Anonymous

    Не знам защо тия анализи не ги правят в двете силни тримесечия, а все избират момента, в който хората вече започват да чакат следващото поколение устройства 😀

Коментар