Google отвори Classroom за всички

Образователната платформа Google Classroom стана достъпна за всички желаещи. Потребители, които разполагат с акаунт в Google, вече могат да създават свои учебни проекти, докато по-рано тази привилегия имаха само абонатите на G Suite for Education.

Classroom е уеб-базирана услуга, което я прави лесно достъпна за всички платформи. Очаква се проектът да привлече частни учебни заведения, автори на отделни образователни курсове, инструктори и др. Всички те могат да стартират и управляват курсове както за присъствено, така и за дистанционно обучение.

Като примери за използване на Classroom от разработчика посочват клубното обучение по робототехника и управлението на учебни групи от различни училища. Разбира се, възможностите на платформата са много по-широки – Classroom може, например, да помогне в усвояването на игра по системата Dungeons & Dragons.

Разширената достъпност на услугата може да ускори и развитието на функционалността на Classroom за нуждите на образователната сфера. Същевременно, интеграцията на Classroom с хромбуците може да направи още по-популярни тези решения в образованието.

Коментар