Тим Кук за спада при iPhone: Това е пауза преди ръст

Тим Кук е оптимист за бизнеса с iPhone, въпреки спада през последното тримесечие

Шефът на Apple Тим Кук побърза да коментира спада в продажбите на iPhone през второто тримесечие на финансовата 2017 г., като обеща скорошно завръщане към растеж.

Според финансовия отчет на компанията, огласен вчера, продажбите на iPhone възлизат на 50,7 млн. броя през последното тримесечие, в сравнение с 51,2 млн. броя за същия период на предходната година.

По думите на Тим Кук, цитиран от Mac Rumors, това е не толкова спад, колкото пауза преди по-нататъшен ръст. Според него, растежът е преустановен на фона на много интересни слухове за юбилейния iPhone 8, които зачестиха в последните месеци.

Очевидно, някои потенциални купувачи предпочитат да изчакат излизането на iPhone 8, вместо да придобият вече наличен модел. Търсенето на iPhone 7 Plus дори е превишило очакванията на Apple, твърди Кук.

Въпреки спада в продажбите на основния си продукт iPhone, Applе отчете ръст в приходите и печалбата. Същевременно, запасите от парични средства на компанията превишиха четвърт трилион долара, сочи още финансовият отчет.

Коментари по темата: „Тим Кук за спада при iPhone: Това е пауза преди ръст”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    До Аман:

    Адски си зле, сред първите 2 секции на началната страница на сайта има 18 статии и само 1 за iPhone. Като не те интересува, прескачаш и продължаваш към останалите.

    До така наречения “българин”:

    Не мога да разбера какво точно ти е сбъркано в тиквата, да сравняваш най-отявления представител на капитализма сред ИТ компаниите с бай Тошо?! Apple продават продукти, чиято цена е предварително известна – плащаш, ползваш.

    “Безплатните” услуги на Гигъл от друга страна, са си баш комунизъм – всеки дава колкото може и ползва колкото му трябва. Потребителите плащат с колкото могат да се разминат, т.е. нищо. Гиглите държат личната информация и я ползват да искарват десетки милиарди. А, потребителите си мислят, че живеят в Рая 😀

  2. Българин

    То навремето и Тодор Живков ги говореше същите приказки.

  3. Аман

    Забелязвам, че сте се върнали на страната на правата вяра! Браво! не е редно да споменавате други неща освен Айфоня!

Коментар