BioLock променя коренно автомобилната сигурност

Чрез биометричното удостоверяване в реално време, BioLock следи здравните показатели на шофьора и предотвратява кражба на автомобила

Интелигентна система BioLock прави своеобразна революция в автомобилната сигурност, като идентифицира шофьора чрез вградени във волана сензори и постоянно следи здравните му показатели по време на пътуване.

BioLock е разработка на компанията SoftServe, която оперира с офис и в България. Системата се базира на електрокардиограмен (ЕКГ) анализ чрез биосензори, вградени във волана на превозното средство, както и работещо в офлайн режим мобилно приложение.

Чрез биометричното удостоверяване в реално време, BioLock се явява първата в света ЕКГ биосензорна система за анализ, която проактивно следи здравните показатели на шофьора и предотвратява кражба на превозното средство, посочиха от разработчика.

Фактори като кражба, умора и влошено здраве допринасят значително за повишаване на риска при управление на превозни средства. BioLock идва в отговор на нуждата от  нови защитни системи, които да предпазват живота на шофьорите и функционирането на автомобила.

Интелигентната система гарантира директна комуникация между ЕКГ биосензорите, вградени във волана на превозното средство, и мобилните устройства с цел лесно „разпознаване“ и следене на потребители с просто докосване.

Базираното на ЕКГ анализ удостоверяване има редица предимства в сравнение с алтернативни методи за удостоверяване като например пароли, пропуски и разпознаване на пръстов отпечатък. Освен че е лесно за използване, то не изисква помнене или смяна на пароли, а фалшифицирането и измамата на ЕКГ анализа са почти невъзможни.

Интелигентната система също така може да бъде персонализирана, за да отговаря на нуждите на всеки бизнес или краен потребител от защита на данни или физически активи, вкл. обезопасяване на обработката на плащания, велосипедите, заключването на врати, мобилните устройства и лаптопите.

Разработчикът SoftServe е глобална ИТ компания с украински корени, с централен офис за Европа в Лвов, Украйна, а за САЩ – в Остин, Тексас. В американските и европейските офиси на компанията работят повече от 4500 служители. Компанията има развойни центрове в Украйна, Полша и България.

Наскоро интелигентната система BioLock получи две отличия в България – тя е финалист в категорията „Иновации“ на конкурса E-volution Awards 2017, организиран от списание „Forbes“, и бе обявена за „Най-иновативно мобилно приложение“ на WebIt Festival Europe.

Коментари по темата: „BioLock променя коренно автомобилната сигурност”

добавете коментар...

  1. Жоро

    демек сензорите ако са преебът и случайно имате спешна работа… нъц нъц

Коментар