НАП ще разкрива данъчни измами с нов софтуер

Министерство на финансите обяви обществена поръчка за доставка на софтуер за електронни ревизии и разследване на данъчни измами. Търгът по проект на програма ФАР е на стойност 1,6 милиона евро.

Целта е да се подобрят ревизионните дейности, изпълнявани от Националната агенция за приходите (НАП).

Търгът включва две обособени позиции. Първата, на стойност 1,1 млн. евро, предвижда доставка и инсталация на софтуер за обработка и анализ на данни в електронен формат, получени от различни счетоводни програми или интегрирани системи за управление на ресурсите на задължените лица. Изисква се сървърно приложение за паралелна работа на мрежови потребители, вкл. с лицензи за лаптопи.

Вторият лот касае доставка на софтуер и разработка на приложения за постигане на специфицираната функционалност за разследване на данъчни измами. По тази позиция за заделени 0,5 милиона евро.

От кандидатите за изпълнители се изисква да имат минимален доход за предходните три финансови години в размер на 5,3 млн. лв. за лот 1 и 2,4 млн. лв. лот 2. Те трябва да са изпълнявали договори за услуги, сходни с предмета на поръчката, на обща стойност съответно 2 млн. лв. и 950 хил. лв.

Срокът за подаване на оферти в търга изтича на 27 октомври. Отварянето на документите е насрочено за същия ден в сградата на Министерство на финансите.

Коментар