TSMC чака поръчки за 7-нм Snapdragon 845

TSMC се конкурира със Samsung за поръчките на първите 7-нанометрови чипове

Тайванският производител на чипове TSMC тества 7-нанометрово производство в очакване да получи поръчки от Qualcomm за новия мобилен процесор Snapdragon 845.

В началото на април се появиха информации, че Samsung Electronics вече разработва смартфона Galaxy S9, както и че корейската компания си партнира с Qualcomm в проектирането на едночиповата система Snapdragon 845. Предполага се, че новата SoC ще се произвежда от Samsung или TSMC.

Следващият флагман при мобилните процесори ще бъде изпълнен по 7-нанометров технологичен процес. TSMC вече тества 7-нм производство и се очаква да получи поръчки от Qualcomm, твърди IT Home. Пълномащабното производство на 7-нм едночипови системи ще започне по-късно тази година.

TSMC произвежда чипове за няколко десетки компании, вкл. Qualcomm, MediaTek, Apple, Huawei и др. Над половината от тях имат конкретни планове за пускане на 7-нанометрови продукти.

Тайванският гигант твърди, че новият технологичен процес ще повиши производителността на чиповете с 25-35%, в сравнение с 10-нм технология. Единствен конкурент на TSMC при 7-нм производство е Samsung, като засега все още не е известно коя от двете компании ще вземе поръчките за Snapdragon 845.

Коментар