Apple има няколко цели за покупка, вкл. Tesla

Apple разполага с огромни парични средства за поглъщания и обратно изкупуване на акции

Няколко компании са в списъка от потенциални покупки на Apple, според списък, изготвен от Citigroup, за който съобщава Ройтерс.

Сред изброените имена фигурират Activision Blizzard, Electronic Arts, Hulu, Netflix, Take Two Interactive Software, Tesla и Walt Disney. Твърди се, че Apple разглежда варианти за поглъщане, за да реализира огромните си наличности от парични средства – в размер на над 250 млрд. долара.

Над 90% от парите на Apple се намират извън пределите на САЩ. С отчитане на еднократния данък от 10%, който администрацията на Тръмп иска да въведе при връщане на парите в САЩ, Apple може да отдели за поглъщане и обратно изкупуване на акции около 220 млрд. долара.

Данъкът от 10% е залегнал в нов законопроект, който все още не е одобрен окончателно. Действащият в момента данък върху парите на американските компании от чужбина е в размер на 35%.

Коментари по темата: „Apple има няколко цели за покупка, вкл. Tesla”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Хора, проверявайте ги по-детайлно тия небивалици 😀

    Някакъв си анализатор от Citigroup писал някакви си глупости. Най-изгодно за Apple е да си изкупуват акциите, заради безобразно занижената им цена. И точно това правят. Издават бондове, с които финансират изкупуването на акции.

  2. Anonymous

    250 мил ?

Коментар