Саша Филипович ще ръководи временно Теленор

Саша Филипович е част от екипа на Теленор България от 2013 г. и има над 20 години опит в мобилните комуникации

Саша Филипович временно ще оглави Теленор България, като ще замени на поста Майкъл Фоли, който бе назначен за главен изпълнителен директор на Grameenphone Бангладеш, част от Теленор Груп., считано от 20 май 2017 г.

Филипович ще изпълнява длъжността CEO до приключване на процеса по избор на нов изпълнителен директор. Едновременно с това той ще продължи да изпълнява и задълженията си като главен търговски директор на Теленор България.

Менижърът е част от екипа на Теленор България от август 2013 г. и притежава над 20-годишен опит в областта на мобилните комуникации. Бил е главен директор „Стратегия” и маркетинг директор на Теленор Сърбия.

Майкъл Фоли бе главен изпълнителен директор на Теленор България от август 2016 г., като преди това заемаше същата длъжност в Теленор Пакистан. Новото му предизвикателство Grameenphone е водещият мобилен оператор в Бангладеш по приходи, покритие на мрежата и брой потребители с над 59 милиона клиенти към края на първото тримесечие на 2017 г.

У нас Теленор има повече от 3,3 милиона активни потребители. Компанията е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия и има 172 милиона абонати.

Коментар