Light Phone има размери на кредитна карта

Light Phone се отличава с малки размери и тежи едва 38,5 грама

Проектът за телефон с базова функционалност и размери на кредитна карта, който направи успешна кампания в Kickstarter, вече дава резултат – Light Phone е достъпен за поръчки на цена от 150 долара.

Устройството се позиционира като втори телефон – само за разговори. То работи независимо от текущия мобилен план, но неговата софтуерна платформа позволява на потребителя да извършва и приема обаждания от своя телефонен номер. Light Phone идва с 2G nano SIM карта, както и с опция за месeчен абонамент от $5, която важи само за територията на САЩ.

Потребителите извън САЩ могат да ползват единствено техни собствени SIM карти. Настройките на телефона са улеснени от придружаващото десктоп приложение.

Light Phone е леко устройство – тежи едва 38,5 грама. Телефонът стъпва на процесор Qualcomm 8208, има OLED дисплей и micro USB порт. Това е джаджа единствено за разговори, без възможност за текстови съобщения, имейл и социални мрежи.

Благодарение на малките си размери, телефонът може да се носи удобно в джоба и дори в портмонето. Батерията поддържа телефона от 2 до 4 дена в стендбай, а времето за разговори е от 45 до 90 минути.

Коментари по темата: „Light Phone има размери на кредитна карта”

добавете коментар...

  1. :о)

    смисъл има
    за 5$ на месец получаваш втори телефон в джоба…за дете е идеално…
    какъвв хендсфри, кви пет лева…това е правено да е ЕВТИНО

  2. Diko

    А bluetooth има ли за връзка с hands free? Иначе няма смисъл от него.

Коментар