Nvidia ще обучи 100 000 разработчици

Амбициозен план на Nvidia цели да подготви разработчици в сферата на изкуствения интелект, в частност – дълбокото обучение

Графичната компания Nvidia обяви намерението си да увеличи 10-кратно броя на разработчиците, които ще преминат курсове в Института за дълбоко обучение (DLI).

Според компанията, тази инициатива ще помогне да бъде удовлетворено търсенето на специалисти в областта на изкуствения интелект, стана ясно на конференцията GPU Technology Conference.

IDC прогнозира, че към 2020 г. не по-малко от 80% от всички приложения ще съдържат компоненти с изкуствен интелект. Дълбокото обучение е стремително развиваща се област на изкуствения интелект. В института DLI преподават сертифицирани лектори от Nvidia, нейни партньори и университети. DLI провежда обучения в компании, изследователски и научни организации.

В допълнение към сесиите с преподаватели, обучаващите се имат практически достъп до нови технологии, използвайки софтуер на Nvidia и високопроизводителни виртуални възли на база GPU в облака Amazon Web Services (AWS) EC2 P2.

Тази година Nvidia планира да организира нови лабораторни занимания по дълбоко обучение, както и да изготви нови материали за преподаватели, а също така да изгради партньорска мрежа за сертифицирано DLI обучение. Nvidia си сътрудничи с екипите на Microsoft Azure, IBM Power и IBM Cloud, за да пренесе учебните материали в съответните облачни решения.

Коментар