Уорън Бъфет съжалява, че не купил акции от Google

Милиардерът Уорън Бъфет заяви, че съжалява за пропусната възможност да придобие повече акции на ИТ компании, стана ясно от събрание на акционерите на оглавяваната от него инвестиционна компания Berkshire Hathaway.

Бъфет признава, че преди десет години е могъл да купи акции на Google – веднага, след като интернет компанията излезе на борсата, но не е направил това, за което сега съжалява.

Вицепрезидентът на Berkshire Hathaway Чарлз Мангер определя отказа от покупка на акции на Google като най-лошото решение за инвестиционната компания в сферата на информационните технологии. „Бих казал, че ви подведохме. Бяхме достатъчно умни да направим това, не не го направихме”, казва Мангер на акционерите, цитиран от Forbes.

Обяснявайки своето решение да инвестира в Apple, Уорън Бъфет посочва, че е видял в нея не толкова технологична компания, колкото производител на потребителски продукти. Това, по неговите думи, отличава Apple от IBM. Наскоро инвеститорът продаде част от акциите си в IBM.

Бъфет се отнася критично към предложената от президента на САЩ Доналд Тръмп данъчна реформа, отбелязва Уолстрийт Джърнъл. Според него, федералните данъци върху доходите му ще се понижат със 17%. „Това е огромно съкращение на данъци за хора като мен”, казва 86-годишният милиардер, който е известен поддръжник на Демократическата партия.

Коментари по темата: „Уорън Бъфет съжалява, че не купил акции от Google”

добавете коментар...

  1. Kynikos

    Apple не толкова технологична компания, колкото производител на потребителски продукти

    Бъфет е гледал Джеймс Чанос.

Коментар