Viasat Group придобива родния оператор EuroGPS

Viasat Group ще отвори у нас нови работни места, обяви основателят на компанията Доменико Петроне

Европейският доставчик на телематични услуги Viasat Group стъпва на българския пазар с поглъщане на родния оператор EuroGPS и сериозни инвестиционни и бизнес намерения. EuroGPS вече ще се нарича Viasat Technology и ще бъде част от групата. Стойността на сделката не беше обявена.

Viasat Group е компания с 43-годишна история, която предлага продукти и услуги в телематиката, телекомуникациите, застраховането и интернет на нещата (IoT), със сериозен принос в развитието на застраховките на автомобили, базирани на използването (usage based).

Компанията разполага с над 2100 центъра за инсталация по цял свят и 150 оператора в кол център само в Италия. Тя има над 2 милиона произведени, инсталирани и сервизирани GPS устройства и 10 дъщерни дружества в Европа и Южна Америка.

EuroGPS контролира над 50% от телематичния бизнес у нас, с близо 1000 корпоративни клиента от различни сектори. Решенията на компанията спестяват средно около 30% от разходите по поддръжка и управление на автопарк.

В последните няколко години EuroGPS се развива в сферата на интелигентните транспортни системи, като вече е внедрила подобни решения в четири големи български градове и в Скопие, Македония.

Viasat Group цели да превърне българската компания в хъб за разработка на нови технологии на групата в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни транспортни системи. Плановете включват и развитие на производствен център за хардуерните решения.

„В предвидената от Viasat Group допълнителна инвестиция в България стои намерението за разкриване на нови работни места, вдигане ефективността на разработките в градската мобилност и дигитализацията на бизнес процесите“, заяви Доменико Петроне, основател и главен изпълнителен директор на Viasat Group.

Коментар