Samsung Z4 – достъпен Tizen смартфон с поддръжка на 4G

Samsung Z4 е първият смартфон с операционна система Tyzen 3.0

Samsung продължава да развива линията смартфони под управление на операционна система Tizen, наред с флагманските си Android устройства. Тази седмица корейската компания представи нов Tizen модел – Samsung Z4, който представлява достъпно устройство с поддръжка на 4G LTE, VoLTE и VoWiFi.

Като отличителна особеност се посочват камерите. Сами по себе си двете камери са достатъчно прости, но предната има собствена светкавица, което не е често срещано явление, докато при основната камера светкавицата се състои от два отделни светодиода, разположени от двете страни на обектива.

Samsung Z4 предоставя 4,5-инчов екран с резолюция WVGA (480×800 пиксела), а двете камери имат резолюции по 5 мегапиксела. Смартфонът стъпва на четириядрен процесор с тактова честота 1,5GHz, допълнен от 1GB оперативна памет. Не се съобщават нито моделът на процесора, нито обемът на постоянната памет.

Задната камера на Samsung Z4 има светкавица с два светодиода, разположени от двете страни на обектива

Батерията на Z4 има капацитет 2050 мАч. Предвидена са поддръжка на LTE Cat.4, Wi-Fi (802 11b/g/n) и Bluetooth 4.0, GPS и Глонас, както и един USB 2.0 порт. Смартфонът ще се предлага във варианти с един или два слота за СИМ карти.

Samsung Z4 има размери 132,9×69,2×10,3 мм и тежи 143 грама. Моделът ще се доставя със свежа версия Tizen 3.0 – това е първото устройство с тази платформа. Очаква се на пазарите в избрани региони, но цената все още не е обявена от производителя.

Коментар