Телефон от биопластмаса щади природата

Компанията Sony Ericsson обяви концепция за телефон с работно име “Зелено сърце” (GreenHeart), което подсказва загриженост за екологичното бъдеще на планетата. Новият проект е насочен към създаване на телефон, който няма да вреди на природната среда през целия си цикъл на живот.
Корпусът на това устройство е изграден изцяло от биопластмаса, клавишите са от рециклирана пластмаса, а ръководството на потребителя съществува само в електронен формат.
Зарядното устройство Zero Charger е разработено специално за този проект. Както е известно, сегашните модели зарядни консумират електричество, дори без да има включен телефон към тях, ако не бъдат извадени от електрическия контакт.
Zero Charger е един експериментален модел с вграден ключ, благодарение на който зареждачката се изключва, когато няма товар и консумира само 1% от електричеството, консумирано от традиционните модели.
Може би GreenHeart не изглежда толкова добре, колкото Xperia, но ако концепцията се превърне в реалност, ще можем да изхвърлим телефона, без да се притесняваме дали с това вредим на околната среда.

Коментар