Samsung ще продава Tizen смартфони по целия свят

Смартфоните с Tizen ще се появят на пазарите по целия свят, обеща Samsung

Samsung планира глобална експанзия с Tizen смартфони, съобщава TizenForum. Компанията е основен доставчик на Android устройства, но същевремено развива и алтернативна мобилна платформа.

Операционната система Tizen придоби известна популярност на пазара за умни часовници, където се конкурира с Android Wear. Но плановете на Samsung предвиждат налагане на платформата и в битовата техника.

Корейската компания е разработила специална версия Tizen RT (Real-Time) за умни устройства и роботи, която стъпва на Tizen 4.0. Системата е подходяща за телевизори, мобилни устройства, битова техника от рода на умни термостати, теглилки и др.

Освен интерфейса за смартфони засега няма друга подробна информация за Tizen 4.0

Самата Tizen 4.0 беше представена на конференция за разработчици – Tizen Developer Conference 2017, но за нея практически няма никаква подробна информация, освен екранни снимки от интерфейса за смартфони.

Samsung възнамерява да пусне Tizen смартфони на глобалния пазар, според източници от форума на платформата. В момента Tizen телефони се продават основно в Индия и няколко други държави. Но скоро подобни устройства ще станат достъпни по целия свят.

Бизнесът на Samsung с Tizen смартфони в Индия може да се счита за успешeн. През 2016 г. продажбите нараснаха с 30%, а тази година компанията очаква двукратен ръст.

Коментар