Мобилни Ryzen излизат през второто полугодие

През втората половина на годината AMD ще пусне Ryzen мобилни APU със Zen CPU ядра и Vega графика

AMD ще атакува $19-милиардния пазар на премиум РС-та с пускане на Ryzen CPU и APU за домашни и бизнес потребители, стана ясно на среща на компанията с финансови анализатори.

Това тримесечие се очаква да излязат висок клас Ryzen настолни машини от Acer, ASUS, Dell, HP и Lenovo, а през втората половина на годината AMD ще пусне Ryzen мобилни APU със Zen CPU ядра и Vega графика.

Ryzen Mobile процесорите обещават с 50% по-висока CPU производителност и над 40% по-добра графична производителност при приблизително половината от потребяваната енергия спрямо текущото поколение чипове.

Ryzen Pro решения за настолни системи за бизнеса се предвижда да излязат също през втората половина на 2017 г., а за мобилни системи – през първата половина на 2018 г.

Ryzen Mobile обещава 50% по-висока CPU производителност и над 40% по-добра графична производителност

Ryzen ThreadRipper, процесорът с 16 ядра и 32 нишки, проектиран за пазара на HEDT платформи (висок клас десктоп платформи), ще бъде конкурент на платформата Intel Basin Falls. По план, ThreadRipper трябва да излезе през лятото на 2017 г.

При графиката, AMD подготвя Vega архитектура за високия сегмент. На срещата с анализатори компанията показа Vega в няколко типични начина на използване, вкл. първия в света бенчмарк за машинно самообучение.

AMD обяви и Radeon Vega Frontier Edition – първата графична карта, базирана на Vega архитектура, насочена към решенията за машинно самообучение и подобрена визуализация. Картата ще излезе на пазара през настоящото тримесечие.

Коментар