BTL уъркшоп с иновативна апаратура за физиотерапия

Уъркшопът на БТЛ Индъстрийз събра много специалисти, които търсят модерни решения за лечение на своите пациенти

На специализиран уъркшоп в хотел Метрополитън в столицата, проведен на 13 май, БТЛ Индъстрийз презентира два от своите високотехнологични апарати BTL High Intensity Laser и BTL Shockwave (апарат за ударно-вълнова терапия).

Двата медицински уреда, представени от БТЛ Индъстрийз намират широко приложение във физиотерапията, рехабилитацията, ортопедията, спортната медицина и неврологията. Присъстващите имаха възможността да видят и сами да използват апаратите върху пациенти.

BTL High Intensity Laser е високоинтензивен лазер, който осигурява неинвазивно и безболезнено лечение при спортни травми, изкривявания, болки в ставите и гърба, дискова херния и други нарушения в цервикалната област.

Вторият апарат, с който участниците се запознаха отблизо, BTL Shockwave е апарат за шокова или ударно-вълнова терапия, който мигновено облекчава болките и напрежението в мускулите и се използва за лечение на по-сериозни заболявания, като парализа, множествена склероза и хронични заболявания на мускулите и сухожилията и др.

Лектор на представянето беше д-р Силвия Паскалева, дългогодишен специалист в областта на физикалната и рехабилитационна медицина. Д-р Паскалева запозна публиката с медицинската апаратура на БТЛ – за лечение на какви заболявания е подходяща, какви са предимствата й, как се постигат най-ефективни резултати.

Уъркшопът събра много специалисти, които търсят модерни решения и разчитат на иновациите, за да предложат най-доброто на своите пациенти. Всички участници получиха сертификати от БТЛ Индъстрийз за работа с BTL High Intensity Laser и BTL Shockwave.