BTL Handsfree Sono – апликатор за ултразвукова терапия от ново поколение

Лечението с BTL Handsfree Sono пести време и осигурява напълно безвредни терапии, а пациентите са изненадани от бързото облекчаване на болката

Ултразвуковата терапия става все по-популярен терапевтичен метод в естетичната и физикалната медицина. Тя се прилага при много козметични процедури и спортни травми, поради големия обхват на действие, висока степен на поносимост и безвредност.

Големият интерес към ултразвука и богатото му приложение за физиотерапии, пилинг, почистване на лице и много други процедури налага нуждата от разработване на нови апарати, които извеждат ултразвуковата терапия на следващо ниво.

Иноватори в това отношение са БТЛ Индъстрийз – международна компания, специализирана в разработването на хай-тек медицинска апаратура. Дело на БТЛ е модерният апликатор BTL Handsfree Sono, който е проектиран така, че да осигури равномерно разпределение на вълните. Апликаторът се закрепя посредством специален колан – така не се налага специалистът, провеждащ терапията, да стои през цялото време докато трае тя.

Уредът е създаден на основата на кварцови кристали, които при активиране образуват специално поле, благодарение на което става възможно хомогенното дозиране на вълните в третираната зона. Според специалистите, лечението с BTL Handsfree Sono пести време, осигурява напълно безвредни терапии, а пациентите са изненадани от бързото облекчаване на болката.

Разпространението на ултразвуковите терапии, прилагани във физикалната и естетичната медицина, е свързано с благоприятното действие на ултразвуковите вълни, стимулиращи обмяната на веществата и регенерацията на клетките. Като основни положителни ефекти могат да се посочат намаляването на болката, ускоряването на оздравителните процеси, релаксацията на мускулите и омекотяването на сухожилията.

Ултразвуковата терапия може да се използва при различни спортни заболявания, като така нареченият „тенис лакът”, при тендинит на ахилесовото сухожилие, при дегенеративни и артрозни заболявания на ставите, при спазми и мускулни болки, при травми, навяхвания, контузии и разтегнати сухожилия, при неврологични заболявания и при следоперативни състояния за по-бързо възстановяване.

Най-често този вид лечение се прилага директно върху проблемната зона, която се озвучава, чрез озвучителната глава на съответния апарат. Докато трае процедурата, пациентите не усещат въздействието на ултразвука, не изпитват дискомфорт и могат непосредствено след терапията да се върнат към ежедневните си задължения.

Коментар