Куклата Барби стана холограма

Barbie Hello Hologram вече ще играе ролята на виртуален приятел на децата

Американският производител на играчки Mattel показа нова версия на куклата Барби, изпълнена във вид на холограма, по време на изложението Toy Fair в Ню Йорк.

Barbie Hello Hologram играе ролята на приятелка на детето, която отговаря на прости въпроси, разказва за времето, пее, танцува и променя външността си – не само дрехите, но и цвета на косата и кожата.

По време на изложението Mattel демонстрира три външности на куклата, но при пускането й на пазара ще бъдат готови много повече варианти.

Barbie Hello Hologram все пак не е пълноценна холограма. За прототипа на куклата е използван само ефект на холограмата, без лазери. Ето защо заедно с триизмерното изображение потребителят вижда и двумерно такова, което прилича на проекция върху полупрозрачно стъкло, но не може да се види на кутията отстрани.

Играчките за общуване с деца повдигат въпроси, свързани с неприкосновеността. Mattel уверява, че не съхранява никаква информация на своите сървъри и нейният продукт отговаря на всички изисквания на Закона за защита на конфиденциалността на децата в интернет (COPPA).

Коментари по темата: „Куклата Барби стана холограма”

добавете коментар...

  1. баче кико

    аз имам и още по-лошо опасение… да не вземе да ходи по домовете и да взема пари за разни неща:)) Ослуги

  2. Anonymous

    Имах опасение че ще стане.

Коментар