Подхванаха Доналд Тръмп и заради незащитен Galaxy S3

Доналд Тръмп вероятно ще трябва да се раздели с любимия си смартфон Galaxy S3 от съображения за сигурност

Конгресът на САЩ е обезпокоен от факта, че президентът Доналд Тръмп продължава да използва вече старичкия си смартфон Samsung Galaxy S3 без специална защита.

Логично е високопоставените политици да ползват смартфони с максимално високо ниво на защита, тъй като боравят с конфиденциални данни. Но дори и след като седна на президентския стол в Белия дом, Доналд Тръмп продължи да използва досегашния си телефон Galaxy S3.

На този факт обърнаха внимание различни медии след инаугурацията. Предполагаше се, че отговорните за комуникациите на президента просто не са смогнали да решат проблема с неговия телефон.

Но времето минава, а Galaxy S3 продължава да бъде основният телефон на Доналд Тръмп, което притесни не на шега част от конгресмените. Един от тях, демократът Тед Лиу, възнамерява да инициира разследване по случая, според съобщение от Камарата на представителите.

Писмото, подписано от още 14 членове на Конгреса, се позовава на експерти по сигурност, според които обикновеният Android смартфон, използван от Тръмп, може лесно да бъде хакнат. За това предупредиха нееднократно и службите, така че най-вероятно президентът ще трябва да смени любимия си смартфон.

Коментари по темата: „Подхванаха Доналд Тръмп и заради незащитен Galaxy S3”

добавете коментар...

  1. баче кико

    има защо, единствения човек който изпълнява обещанията си! Строи ли стена? СТРОИ! а тук само хвърлят малко предизборна залагалка на хората и после нищоо.. мълчат като пукали и крадът

  2. Anonymous

    След това ще се заемат и с чорапите на Тръмп – докато е той, уолстрийтското статукво няма да има мира. CNN вече са му обявили война и от сутрин до вечер го ядат без почивка.

Коментар