3D устройство превръща всяка снимка в холограма

Това семпло оборудване преобразува любимите лични снимки в реалистични холограми
(снимка: Looking Glass Factory)

Представяте ли си да можете да превърнете всяка снимка моментално в триизмерно холографско изображение? Точно това се е заела да направи една млада технологична фирма от Бруклин.

Инженерите на компанията са разработили мини 3D устройство, който преобразува любимите лични снимки на потребителите в реалистични холограми. Не се изискват специално оборудване или умения.

Потребителите просто трябва да направят обикновени 2D снимки с каквото и да е снимачно устройство – от усъвършенствани DSLR до най-нисък клас мобилен телефон, та ако ще и стар Polaroid. След това изображенията се пращат в облачната услуга на фирмата – Looking Glass Factory.

Компанията използва собствена технология за машинно самообучение, разработвана в продължение на шест години, за да създаде холограмите. Оборудването сканира снимките, измерва ъгли на отразяване на светлината и на база тези данни изгражда реалистично тримерно изображение на обекта след анализ на десетки перспективи, от които изображенията могат да бъдат гледани.

„Идеята, че всяка двумерна снимка може да се трансформира в холографско изображение, е нещо, което се обсъжда в изследователските групи от години. Но никога досега не е имало услуга, която хората без технически знания да могат да използват”, казва Шон Фрейн, главен изпълнителен директор на фирмата Looking Glass Factory.

„Сега вече могат да бъдат създавани изключително реалистични холографски спомени от всякакъв вид. Технологията е достъпна за повече хора от когато и да било. Това ни приближава по-близо до свят, в който създаваме, общуваме и преживяваме спомените си чрез холограми”, допълва Фрейн.

Очаква се джаджата да започне да се продава тази пролет. Цената ѝ, според фирмата, ще е около 350 долара. Цената за конвертиране на снимка ще е $20 за 100 снимки.

Компанията ще предложи и цялостен пакет за холографски образи – Holographic Capture Bundle, който включва мини-проектора Portrait, дълбочинна камера Azure Kinect на Microsoft, контролер Leap Motion и софтуер. Това ще позволи на потребителите да създават свои собствени тримерни изображения – от снимки до VR знаци. Кампанията в Kickstarter предлага пакета за 1099 долара.

Преди това Looking Glass Factory проведе Kickstarter кампания само за 3D дисплея, която първоначално си постави за цел набирането на 50 000 долара. Ентусиазирани поддръжници обаче преминаха тази цел и общата събрана сума достигна близо 2,3 милиона долара.

Коментари по темата: „3D устройство превръща всяка снимка в холограма”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    4D xoлограма да подлъже Тесла а.i ?

Коментар