Looking Glass Portrait – прави холографията по-достъпна

3D фоторамката на Looking Glass може да направи холографията масово изживяване
(снимка: Looking Glass)

Холографската технология на Looking Glass е много готина, но досега беше прекалено скъпа – от $600 за 8,9-инчов дисплей до $6000 за 15-инчов и все още неясно колко за 32-инчов 8K модел. Новата разработка Portrait на стартъпа от Бруклин може да не е най-амбициозният продукт, но определено е най-достъпният.

Поддръжниците на проекта в Kickstarter могат да се сдобият с иновативния продукт за $199, а когато излезе на пазара, холографският дисплей ще струва $349.  Освен на достъпна цена компанията залага и на по-популистки подход към функционалността на дисплея, който по същество е една усъвършенствана цифрова фоторамка.

Системата Portrait предлага до 100 различни гледни точки на 3D изображение, което – за разлика от продукти като новия 3D дисплей на Sony – може да се гледа от няколко души едновременно. Фоторамката работи и без да е свързана към компютър.

Самостоятелният режим разчита на вграден компютър, за да осигури холографско изображение с 60 кадъра в секунда, отбелязва Tech Crunch.

Междувременно, снимките могат да бъдат заснети с iPhone и превърнати в 3D изображение с помощта на приложения софтуер HoloPlay Studio. Холографските видеоклипове пък могат да се заснемат и с камерите Azure Kinect и Intel RealSense.

„Това е първата стъпка към холографските видеоразговори”, хвали се разработчикът. „Още от малко дете мечтаех за момента, когато ще мога да направя своя холографски дисплей”, казва главният изпълнителен директор Шон Фрейн.

Иновативният дисплей Looking Glass Portrait предлага достъпна възможност за холография
(снимка: Looking Glass)

„Представях си какво би било да изпратя на някого холографско съобщение за рожден ден или да поздравя като холограма моята пра-пра-внучка. Looking Glass Portrait, кулминацията на шестгодишната работа на нашия екип в Бруклин и Хонконг, прави тези мечти реални за повече хора от всякога досега”, споделя Фрейн.

Коментар