Компания от САЩ пуска холографски дисплей

Холографският дисплей Looking Glass е предназначен за използване в творческите професии

Американската компания Looking Glass Factory, базирана в Ню Йорк и с лаборатория в Хонконг, лансира разработка, която има потенциал да промени представите ни за екранни изображения. Става въпрос за пълноценен триизмерен дисплей.

Холографският екран на Looking Glass използва технология с многослойно стъкло. Потребителите могат да виждат на този дисплей пълноценно 3D изображение без помощта на очила или друго специализирано оборудване като AR и VR хедсети. Предимство на екрана е, че триизмерната картина e видима под различни ъгли.

Разработчикът предвижда два варианта дисплеи – с диагонал съответно 8,9 и 15,6 инча, които могат да се обединяват за създаване на по-големи панели. Компанията лансира триизмерния дисплей като професионален продукт за нуждите на специалисти, които работят с 3D принтери и приложения.

Дисплеят на Looking Glass използва технология с многослойно стъкло и показва триизмерна картина от всеки ъгъл

Иновативният холографски екран Looking Glass се радва на силна подкрепа в платформата за споделено финансиране Kickstarter, където вече е привлякъл над 600 хиляди долара, при поставена цел от $50 000. В момента екранът е достъпен за поръчки на цена от около $450 за един пакет с 8,9-инчов екран, а Looking Glass обещава доставки още през следващия месец.

Коментари по темата: „Компания от САЩ пуска холографски дисплей”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Срахотно.

  2. :о)

    3D разбирам, но думичката ХОЛОГРАФСКИ какво прави тук?
    Холографско е това от междузвездни войни , без дисплеи и устройства…

Коментар