CES 2014: Камера RealSense 3D вижда като човек

Intel показа на изложението CES 2014 в Лас Вегас цветна камера с 3D сензор и резолюция 1080p, която вижда като човек. Новото устройство засича нивото на движение на пръстите и разпознава с висока точност жестовете и чертите на лицето, за да разбере емоциите.

Камерата разбира също предния план и фона, сканира предмети в три измерения и има редица други възможности, които позволяват контрол и интерактивна добавена реалност.

Технологията Intel RealSense 3D ще бъде интегрирана в множество устройства, вкл. от типа „2-в-1”, таблети, ултрабуци, ноутбуци и „всичко-в-едно”. Системи с новата камера се очакват през втората половина на годината от Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo и NEC. На сцената в Лас Вегас Intel показа седем различни устройства с интегрирана камера от Dell, Lenovo и Asus.

Според Муули Идън, вицепрезидент на компанията, Intel RealSense ще промени начина, по който хората общуват чрез конферентни разговори, ще подобри образованието чрез добавена реалност, увлекателни игри, заснемане и споделяне на 3D образи.

Intel си сътрудничи с Microsoft за подобряване на видеоразговорите чрез Skype и Lync. Новата 3D камера ще даде възможност за контрол и премахване на фона зад човека по време на видео обаждане. Хората ще могат да променят фона, за да споделят презентация, да гледат филм или спортно събитие заедно.

Intel вярва, че жестове, глас и допир ще насърчат децата да станат по-активни участници в игри, предназначени за обучение. В тази област – учене чрез забавление (edutainment) – Intel си сътрудничи със Scholastic, глобална компания за издаване на детски образователни медийни материали. Целта е създаване на интерактивни преживявания за два от най-емблематичните глобални франчайзи: Clifford the Big Red Dog и I SPY.

Коментар