AMD има силен коз – висок процент годни Ryzen чипове

Високият процент годни силициеви кристали за Ryzen ще позволи на AMD да печели повече от своите нови процесори

Годните за използване процесори от ново поколение AMD Ryzen, които слизат от производствения конвейер, са много висок процент, съобщават специализирани източници. А това разкрива отлични перспективи за подобряване на пазарните позиции на AMD.

В над 80% от силициевите кристали работят всичките осем ядра, т.е. от тях ще се получат процесори в пълна конфигурация, които носят най-голяма печалба. За това вероятно способства сравнително малката площ на кристалите.

Процентът годна продукция в чип индустрията е един от най-важните показатели, който влияе пряко на обема и стойността на производството. Колкото по-голяма е площта на силициевия кристал, толкова по-скъпо струва всеки един дефект.

В случая с многоядрените процесори, дефектните силициеви кристали могат да се преконфигурират в процесори с по-малък брой ядра. Но тъй като получените след тази корекция чипове са по-евтини, компенсирането на ниския процент годни продукти е само частично.

Фактът, че производството на Ryzen дава над 80% годни силициеви кристали, открива пред AMD два пътя за увеличаване на печалбата. От една страна, AMD може да печели повече, без да променя цените и като запази досегашния си обем на производство. От друга страна, AMD може да намали средната цена на чиповете си, в резултат на което ще нараснат продажбите – това е добър подход, ако са налице възможности за увеличаване на производството.

Предполага се, че AMD ще тръгне по втория път, отбелязва wccftech.com, отчитайки подхода на компанията в подобни ситуации от миналото. Пътят на намаляване на средната продажна цена (ASP) съответства и на стратегията за увеличаване на пазарния дял, което несъмнено е в приоритетите на AMD.

Коментари по темата: „AMD има силен коз – висок процент годни Ryzen чипове”

добавете коментар...

  1. Симо

    Котлона си е котлон за винаги! Евтин процесор за бедняци.

  2. Saevar

    до Lordoff:
    Колега Симо като е бил подрастващ е ял предимно ориз, морските храни и богатите на омега 3-6 и 9 са му обягвали и те до това води което е в момента или на кратко: ниско IQ

  3. Симо

    Котлона си е котлон за винаги! Евтин процесор за бедняци – ентусиасти!

  4. Lordoff

    Симо, моите уважения, но от опит знам, че на фанатици като тебе е безсмислено​ да се обяснява. Intel inside, idiot outside!

  5. Симо

    Котлона си е котлон. Евтин процесор за бедняци – ентусиасти!

  6. Страхил

    Ryzen процесорите са по-хладни от интелските … какъв котлон , какви 5 лева 🙂

  7. Tsanko Petkov

    То е ясно главата му е с котлон.Някой хора говорят само колкото да не заспят, след като си купят Неков лаптопче с АМД процесор на 100 години и си мислят , че всичко е едно и също.

  8. Николай

    Само дето новите ryzen са с по добър охладител и по малко tdp та не знам кое ти е котлон на теб

  9. Симо

    Никога повече Котлон, ако ще и деветото ядро да бачка!

Коментар