Xiaomi Mi Pad 3 – мощен таблет за цял ден забавление

Таблетът Xioami Mi Pad 3 има всички характеристики, които позиционират едно устройство във високия клас

Не случайно наричат Xiaomi китаският Apple. Този производител от Далечния изток се опитва и успява да създаде устройства, които носят характеристиките и визията на прословутия американски бранд.

Таблетът MiPad 3 олицетворя претенциите на Xiaomi. Това е устройство с белезите на класен марков продукт – отличен дизайн, качествени компоненти и дълго време за работа на батерия. Наред с изключителен звук, който прави първокласно развлечението с таблета.

Като размери, Xiaomi Mi Pad 3 се позиционира между компактните (7-инчови) и големите таблети (9 и 10 инча). Моделът има екран с диагонал 7,9 инча, което му дава две очевидни предимства – това не е просто един уголемен смартфон (фаблет), а от друга страна е по-компактен от големите таблети, респ. е по-удобен за използване.

Освен с удобния си формат, MiPad 3 впечатлява с висока резолюция – тя е 20148×1536 пиксела (QXGA), което при 7,9-инчов екран означава 326 пиксела на инч (ppi), или дисплей от клас Retina. И наистина качеството на изображението е изключително, било то при игри, музикални видеоклипове или филми. Потребителското изживяване се подсилва и от разкошния звук на Mi Pad 3.

Mi Pad 3 е поместен в  монолитен метален корпус с дебелина едва 0,8 см. Устройството разполага само с два порта – един реверсивен USB 3.1 Type-C за зареждане и обмен на данни с компютър и стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки. От дясната страна са разположени стандартните два бутона за включване/изключване и за регулиране на силата на звука. А долу, от двете страни на USB порта са високоговорителите.

Таблетът на Xiaomi е доста мощен като хардуер, благодарение на което приложенията се изпълняват гладко, без накъсвания и забавяне. Моделът стъпва на енергоефективна хардуерна платформа MTK8176 с шест изчислителни ядра – четири Cortex A53 с тактова честота 1,7GHz и две Cortex A72 на 2,1GHz, плюс графичен блок GPU IMG GX6250.

Процесорът е допълнен от 4GB оперативна памет от тип LPDDR3 и 64GB постоянна памет eMMC 5.0, която е предостатъчна за съхранение на голям обем съдържание, вкл. снимки, видео, музика и др. В случая е напълно разбираемо отсъствието на разширителен слот за microSD карти памет – такъв просто не е необходим. А големият обем оперативна памет прави мултитаскинга лека задача за MiPad 3.

Xiaomi Mi Pad 3 е не само устройство за пасивно консумиране на съдържание от интернет, но и чудесен инструмент за генериране на качествено съдържание, благодарение на двете камери с отлични характеристики. Основната камера, разположена на гърба, има 13-мегапикселов сензор, автофокус и апертура f/2.2 за ясни и живи снимки, а предната камера за селфи също е на високо ниво – с резолюция 5MP и апертура f/2.0.

По отношение на комуникациите, Mi Pad 3 предлага стандартните възможности – двубандов Wi-Fi (2.4GHz / 5.0GHz) 802.11a/b/g/n/ac за бърз достъп до интернет и Bluetooth 4.0 за обмен на информация с близки устройства.

За разлика от повечето други таблети на пазара, Mi Pad 3 предлага действително целодневно забавление, благодарение на мощната си батерия с капацитет 6600 мАч. Можете на воля да сърфирате в интернет, да гледате видеоклипове и филми, да слушате музика и да общувате в социални мрежи – батерията на Mi Pad 3 ще издържи 8 и дори повече часове, в зависимост от интензивността на използване на устройството. А това е мечта за всеки потребител, който ползва активно мобилното си устройство за развлечение.

Mi Pad 3 се предлага с операционна система MIUI 8 на база Android, с достъп до пълните възможности на онлайн каталога Google Play и предварително инсталирани приложения като YouTube, Facebook, Twitter, Vimeo, популярните услуги на Google и др. Таблетът има размери 19,90×13,20×0,80 см и тежи 328 грама. Цената в момента е $254,99 в онлайн магазина GearBest. Комплектът включва самия таблет, захранващ адаптер и USB кабел.