CLIP подобрява Windows 10 в движение

Microsoft уверява, че цялата обратна връзка от потребителите на Windows 10 по свeта е получена и се взима под внимание от разработващия екип

Microsoft разкри подробности за проекта CLIP (Customer Listening and Improvement Program), който цели да подобри операционната система Windows 10 на базата на отзиви и предложения от потребителите.

От самото си начало Windows 10 е създадена като платформа, която поддържа активна обратна връзка с клиентите. Основен инструмент за тази цел е програмата Windows Insider, в рамките на която потребителите тестват нови функции на системата и изпращат отзиви към Microsoft.

Във видео клип, публикуван тази седмица, Microsoft разкрива как екипът на CLIP следи всички канали за обратна връзка – не само официалния център FeedbachHub, но и форумите на общността и социалните мрежи Facebook и Twitter, за да подобрява следващите версии на Windows 10.

Екипът на CLIP организира ежедневни срещи, на които се обсъждат начини за управление на предложенията на потребителите. На корекциите и подобренията се присвояват приоритети в зависимост от различни фактори.

Microsoft уверява, че цялата обратна връзка от потребителите на Windows 10 по света е получена и се взима под внимание от разработващия екип. И наистина, в Windows 10 вече са внедрени функции на базата на потребителски предложения.

Но някои силно желани подобрения са игнорирани, като най-яркият пример е поддръжката на табове във File Explorer – функция, която потребителите искаха още от Windows 8, но по някаква причина Microsoft засега не я въвела в Windows 10.

Все пак, новият и оптимизиран за докосване File Explorer е в процес на доработка и има шанс да види бял свят през септември, когато ще бъде активиран поредният голям ъпдейт на операционната система.

Коментари по темата: „CLIP подобрява Windows 10 в движение”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не знаеш какви пещери има…

  2. Saevar

    хм .. обриви, аз обриви неполучавам от Уин понеже ми плащат прекалено добре на работа за да го ползвам, както ми плащат за това че съм Линукс спец, просто изказвам мнение от моя опит, аз лично у дома както и в страничния си бизнес ползвам само Линукс, опитвам се да допринасям и поддържам отворения код до колкото е възможно, в пещера няма смисъл да ходя, там няма нито тв нито 1 Гб нет…

  3. До аз

    Всъщност майкософт ни тика, когато са създали монополна среда и много неща (хардуър и софтуеър) не работят другаде освен на шпионската им операционна система. 100% сигурни системи няма и няма да има, но някои поне не са направени нарочно да ти изнасят личните данни. Правото на личен живот е конституционно и за да е това така не би трябвало да е нужни човек да се мести в пещера!

  4. Аз

    Омръзна ми да чета как плачещи дечица получавар обриви от ползването на Win.Никой не Ви тика,напишете си сигурна система и спрете с ревовете. Също така може да се пренесете в пещери и нито един кей логър няма да Ви открадне ценната информация.

  5. Lordoff

    Налага ми се, макар и нечесто и с отвращение да ползвам 7-цата, но лайненцето с номер 10 не мога да го преглътна. А мерките им за сигурност затрудняват единствено бедните потребители!

  6. Saevar

    Windows като цяло е толкова сигурен колкото и Андроид или елементарно казано си е разграден двор.

  7. Аха

    Обратна връзка посредством кийлогър, който записва паролите ви и ги изпраща към майкрософт и после към националната агенция за сигурност…

Коментар