Откриват голям център за данни в София

Център за данни с начален капацитет от 70 сървърни шкафа отваря врати в София. Съоръжението с обща площ 432 квадратни метра се управлява от компанията Датикум, най-новото дружество в рамките на Сирма Груп.
Организации, които имат нужда от висока надеждност на предоставяната от тях услуга, ще я постигнат на по-ниска цена, в сравнение с изграждането и поддържането на собствено подобно съоръжение и необходимия технически персонал, посочиха от Датикум. Според компанията, цената може да бъде от 10 до 10 000 пъти по-ниска.
Центърът е проектиран да отговаря на всички изисквания за Дата Център от най-високото Ниво 4 (tierfour). Всички системи и съоръжения са минимум двойно и тройно резервирани в схема 2 x (N + 1). Центровете от Ниво 4 са над 10 пъти по-надеждни от центровете от Ниво 3, където резервираността е в схема N+1.
Бизнес плановете на Датикум включват изграждане на още няколко съоръжения от този тип, каза Росен Маринов, изпълнителен директор на компанията.
Информационната сигурност в такъв тип центрове е надграждане над съществуващата система при клиента, уточниха от Датикум. Това, според компанията, е допълнителна мотивация за ползването на услуги от подобен характер.

по темата: „Откриват голям център за данни в София”

добавете коментар...

  1. Daticum / Датикум

    http://www.daticum.com

Коментар