Министерски съвет обяви търг за софтуер на стойност 260 000 лв.

Министерски съвет обяви търг за софтуер, който да извършва мониторинг на изпълнението на проекти, включени в националната стратегия за интегрирано развитие на инфраструктурата.
Прогнозната стойност в публикуваната обществена поръчка е над 260 хиляди лева. Проектът се финансира от Оперативна програма “Административен капацитет”.
Изпълнителят трябва да разработи програмен продукт за мониторинг на изпълнението на инвестиционните проекти, включени в оперативния план към НСИРИРБ. Това включва изготвяне на бизнес модел на софтуера, предоставяне на прототип с основната функционалност и разработка на окончателен вариант на програмния продукт.
В ангажиментите на изпълнителя влиза също тестване на информационната система и въвеждане в експлоатация, както и изработка на ръководство за персонала.
Потребители на решението ще са служителите от дирекция „Икономическа и социална политика” (ДИСП) на Министерския съвет и операторите на програмния продукт от ведомствата.
Изпълнителят трябва да проведе обучение за ползване на софтуера, да създаде и поддържа за срока на договора електронна база данни. Освен това от него ще се иска да достави и инсталира в сградата на МС подходящ за експлоатацията на програмния продукт хардуер.
Гаранцията за участие в обществената поръчка е 2000 лв. Кандидатите имат срок до 14 ноември да подадат своите оферти. Отварянето на документите е насрочено за 19 ноември в сградата на Министерския съвет.

Коментар