Nvidia обяви платформа за тънки геймърски лаптопи

Геймърските лаптопи Max-Q са тънки колкото епълския MacBook Air

Графичната компания Nvidia обяви платформа за геймърски лаптопи Max-Q, която дава възможност за създаване на по-тънки, по-тихи и по-бързи системи от предишното поколение. Новите модели ще бъдат налични на пазара от 27 юни от различни производители, стана ясно на изложението Computex 2017 в тайванската столица Тайпе.

Терминът Max-Q е част от космическите мисии на НАСА и се използва при изпращане на хора в космоса. Това е точката, в която се минимизира аеродинамичният натиск върху ракетата по време на полет.

Nvidia прилага подобна философия при проектиране на геймърските лаптопи, като дава възможност на своите партньори да създадат мобилни компютри, които са три пъти по-тънки и по-ефективни от предишното поколение.

Резултатът е една платформа за игри с много висока производителност и дебелина едва 18 мм (тънка колкото MacBook Air). Nvidia твърди, че Max-Q осигурява с до 70% по-висока производителност от сегашните решения.

В основата на лаптопите е GPU архитектурата Nvidia Pascal, която е специално оптимизира и конфигурирана за по-висока ефективност. Създадена е сполучлива комбинация от наука и дизайн.

Графичните карти GeForce GTX 1080 са произведени по 16-нм процес FinFET и са снабдени с памет GDDR5X от последно поколение и оптимизирани драйвери Game Ready. Лаптопите са проектирани и с нов термичен дизайн за бърза и тиха работа.

Същевременно, Nvidia обяви технологията WhisperMode, която ограничава шумовете, произведени от лаптопите по време на игра, управлява интелигентно фреймрейтите и едновременно с това избира най-добрите графични настройки. Тази технология може да се регулира индивидуално от всеки потребител на лаптоп с графични карти от серията Pascal и ще бъде на разположение чрез актуализация на софтуера за GeForce Experience.

Лаптопите MaxQ с карти GeForce GTX 1080, 1070 или 1060 ще са достъпни за покупки от 27 юни от производители като Acer, Alienware, Asus, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI и др. Характеристиките, цените и наличностите могат да варират, уточниха от компанията.

Коментар