Сравняване на документи с ABBYY Fine Reader 14

Ако работите в офис, най-вероятно сте имали копие на важен документ (например подписано споразумение) и е трябвало да се уверите, че текстът му е същият като този, за който сте се споразумели. Какво направихте?

Това е важно, затова сте отделили време, оставили сте всички други задачи настрана поне за половин час (ако сте имали късмет и споразумението е било кратко) и внимателно сте прочели подписаното копие и текста, за който сте се споразумели ред по ред, за да намерите разликите.

Определено отнема време, уморително е и далеч не е най-вълнуващата задача. Но помислете и за това: макар че сте прегледали няколко пъти двата текста, за да се уверите, че са еднакви, сигурни ли сте, че накрая не сте пропуснали нещо?

Подобни главоболия могат да бъдат спестени с помощта на компютърна програма, която да сравни двата текста и да покаже разликите. FineReader 14 Corporate е точно такъв инструмент. Неговата нова функция за сравняване на документи може да намери разликите между две копия на документ, независимо от формата им: Word файл, всеки вид PDF, дори сканирано изображение! Което означава, че дори да имате две отпечатани копия на документа, FineReader 14 ще ги сравни вместо вас само за минути, вместо за часове.

Новата функция за сравняване на документи във FineReader 14 Corporate може да намери разликите между две копия на документ, независимо от формата им – Word файл, всеки вид PDF, дори сканирано изображение

FineReader 14 изключва незначителните промени и разлики във форматирането (оформление, форматиране, интервали и др.). Подчертават се само промените, които засягат съдържанието. Това ви позволява да се фокусирате върху промените, които имат значение и ви спестява още повече време.

За да анализирате лесно разликите, те са подчертани в двата сравнявани документа и са извадени в отделен отчет с разликите. В този отчет лесно можете да видите какво е било изтрито и/или добавено. Можете също да запишете този отчет във файл и да го споделите с колеги.

FineReader 14 Corporate прави сравнение на документи на 35 езика, включително на български. Безплатна пробна версия, достъпна за сваляне от сайта на ABBYY дава възможност на всеки да провери как работи технологията за сравнение на документи, преди да направи покупка на софтуера.

Като цяло, FineReader 14 комбинира мощни технологии за OCR и конвертиране на документи с основни възможности за PDF файлове. Софтуерът може да се ползва като единствено решение за работа с PDF файлове и сканирани хартиени документи, като предоставя възможност и за лесно сравнение на документи и откриване на разлики в текста между техните цифрови и сканирани копия.

Коментар