Meizu M2 Note – осемядрен фаблет с Full HD екран

5,5-инчовият IPS екран на Meizu M2 Note поддържа резолюция Full HD 1920х1080 пиксела

Големите смартфони, наричани още фаблети, са предпочитаният избор на потребителите в последните години, което се потвърждава и от пазарните проучвания. Тези устройства имат неоспорими предимства при гледане на видео, игри и сърфиране в интернет – а днешните смартфони са именно комплексни устройства за комуникация и забавление.

Типичен представител на фаблетите е моделът Meizu M2 Notе. Това е устройство с голям 5,5-инчов IPS екран с резолюция Full HD 1920х1080 пиксела, което работи под управление на операционна система Android 5.0 Lollipop и дава на притежателите си достъп до необятния каталог с приложения Google Play Store.

Meizu M2 Notе е оборудван с две отлични камери – основна 13MP и предна за селфи 5MP

Фаблетът на Meizu, една от големите китайски фирми за смартфони, разчита на мощен SoC чип от Mediatek –  MTK6753 с осем ядра Cortex-A53 на тактова честота 1,3 GHz и графичен блок GPU Mali-T720, допълнен от 2GB оперативна памет (RAM) и 16GB постоянна флаш памет, с възможност за разширение с microSD карти с капацитет до 128GB.

Meizu M2 Notе е оборудван и с две отлични камери – основна с резолюция 13 мегапиксела, светкавица и автофокус и предна за селфи с резолюция 5 мегапиксела и светкавица. Моделът включва и стандартните безжични модули Wi-Fi (802.11b/g/n) за достъп до интернет и Bluetooth 4.0 за обмен на данни с близки устройства.

Meizu M2 Note работи под управление на операционна система Android 5.0 Lollipop

Фаблетът може да работи във всички разпространени мобилни мрежи, вкл. 2G, 3G и 4G, като е предвидена възможност за ползване на две сим карти – те се поставят лесно чрез държач, разположен встрани на устройството, който се изважда и прибира. В един от неговите слотове може да се постави и microSD картата. И двата сим слота поддържат 4G.

Meizu M2 Notе се предлага в момента на цена от $150,69 в онлайн магазина GerBest. Устройството има размери 15,09×7,52×0,87 см и тежи 149 грама заедно с батерията, която е с капацитет 3100 мАч. Комплектът включва самия смартфон, зарядно устройство, USB кабел за захранване и свързване с компютър през microUSB порт, SIM адаптер и ръководство за потребителя.