Математици прогнозираха бъдещето на биткойн

Делът на биткойн в сумарната пазарната капитализация на всички криптовалути ще намалее до 50% към 2025 г.

Британски, немски и испански математици прогнозираха бъдещето на биткойн (bitcoin) и други криптовалути. Първото по рода си научно изследване за виртуалните валути е публикувано в електронната библиотека arXiv.org.

За да изследват еволюцията на световния пазар на криптовалути, учените са използвали неутрална теория за молекулярната еволюция – популярен статистически модел за описание на екосистеми, който позволява в частност проследяване на дивергенцията на видовете.

Установено е, че в последните години екосистемата на криптовалутите се характеризира с редица постоянни параметри (например, броя на активно използваните криптовалути), аналози на които съществуват в неутралната теория за молекулярната еволюция.

Учените са анализирали данни за развитието на около 1,5 хиляди криптовалути, съществуващи от 2013 г. Анализът показва, че сумарната пазарна капитализация на активно използваните в момента 600 криптовалути расте експоненциално.

Според математиците, делът на биткойн в общата пазарна капитализация на криптовалутите ще намалее до 50% към 2025 г., докато сумарният дял на останалите платежни системи ще се увеличи.

През май 2017 г. пазарната капитализация на всички криптовалути е достигнала рекордните 91 милиарда долара. На биткойн се падат около 70% от тази стойност, докато други пет най-популярни криптовалути – Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash и Monero – имат заедно около 20%.

Коментари по темата: „Математици прогнозираха бъдещето на биткойн”

добавете коментар...

  1. MI2

    Stanimit, добиването на криптовалути става с постоянно включен компютър към тока и към интернет. Но ако нямаш поне две супер яки видеокарти, които да правят изчисленията на добиването, няма да можеш да си покриеш разхода за ток. Обикновено се инвестират около 2-3 хиляди в електроника и след това системата може да ти докарва в началото по около 5 лева на ден, като пада двойно на всеки 12 месеца. На компютъра се пуска биткойн майнър – програма, регистрираш си електронен портфейл и чакаш да се пълни. Подробностите по настройките търси по форумите. Има смисъл от тая дейност, ако имаш свободна стая и излишни пари за видеокарти. Електрониката шуми и отделя топлина.

  2. Stanimit

    Zdraveite, kak mogat da se dobivat kriptovaluti v Bulgariq. Pozdravi

  3. Anonymous

    dogecoin

Коментар