Над $70 млрд. получили разработчиците от App Store

Сумарните приходи на разработчиците, които предлагат свои приложения в App Store, превишават 70 млрд. долара от момента на пускане на онлайн магазина през 2008 г. досега, съобщи Apple.

Само за последните 12 месеца броят на качваните приложения се е увеличил с над 70%, сочи статистиката. Apple изтъква приложения и игри, превърнали се в хитове, като Pokémon GO и Super Mario Run, CancerAid, SPACE by THIX, Zones for Training with Exercise Intensity, Vanido, Ace Tennis и Havenly.

В изявлението си Apple посочва, че разработчиците по цял свят създават приложения, които подобряват живота, откриват нови възможности за бизнеса и формират културни тенденции. Приложенията от App Store са достъпни в 155 страни по света.

Най-печеливши са игрите и развлекателните приложения, но и други категории се радват на висок интерес. Така например, през последната година приходите от приложения за ежедневие, здраве и фитнес са нараснали със 70%, а от приложения за фото и видео – с 90%.

Разработчиците от всички 25 категории приложения в App Store могат да получават приходи от абонаменти. За една година броят на активните платени абонаменти е нараснал с 58%. Потребителите на App Store могат да се абонират за услуги, мобилни мрежи и приложения.

Коментар