Новият Skype е напълно преработен

Една от ключовите промени в Skype е функцията Highlights, подобна на „историите“ в Instagram и Snapchat

Microsoft обнови радикално своето приложение за общуване Skype. Компанията дори го нарича Skype от следващо поколение и твърди, че го е преработила от нулата.

Сред многото промени се откроява аналогът на харесваните от много потребители „истории“ в Instagram и Snapchat. В новия Skype тази функция се нарича Highlights. Но ако в Instagram и Snapchat историите се съхраняват 24 часа, то Highlights ги пази в продължение на седем дни.

Фото и видео материалите от Highlights могат да се допълват от рисунки, текст и стикери, а получателите им могат да реагират с емотикони или обикновени коментари.

Интерфейсът на новия Skype има три основни раздела – Highlights, Chats и Capture. Потребителите могат да настройват цветовете на Skype, а от панела за търсене да намират най-различна информация с помощта на Bing – от контакти до картинки, както и да добавят ботове в разговорите.

Новият Skype ще се внедрява поетапно. Първоначално достъп до него ще получат потребителите на мобилни устройства – приложението вече се доставя на Android устройства, а скоро се очаква и версията за iPhone. В близките месеци ще излезе обновеният Skype за десктоп платформи Windows и Mac.

Коментари по темата: „Новият Skype е напълно преработен”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    neznzm koi go e pravil -no 100-prozent e zena.apcoliutna ne-logika-palen tapanar.izviniavamce no e taka.

  2. микрохард

    Отдавна съм заебал това лайно скайп – особено на телефона.

  3. Йово

    Много е зле дори няма интерфейс на друг език освен на английски!

  4. Anonymous

    Skype беше фантастично приложение, когато ни даваше възможност през 28,8kb модем да водиш перфектни разговори с цял свят. Когато eBay купи компанията, нещата тръгнаха на зле, но големият удар дойде, когато Silver Lake, компания на ЦРУ, взе да диктува политиката. Когато пък Microsoft пое тази роля, Skype се превърна в бъгав шарен боклук, както всичко, до което тази фирма се докосне. Инфантилен интерфейс с никому непотребни глупости, тотален шпионаж, включително и във версията за Linux, неустойчив комуникационен протокол, работещ в пъти по-зле от Hangouts или дори бета версията на Wire например. Skype имаше славно минало, но затъна в ужасно мърляво настояще. Лека полека приучвам кореспондентите си на Hangouts и е близо деня, в който с голям кеф ще изтрия тази програма от всичките си устройства.

  5. Димитър Иванов

    Не, че по-доблните коментари нямат своята разумна гледна точка, но ще кажа следното – ако не се развиваш то загиваш. Ако не добавят тези щуротийки и стикерчета, историйки и т.н. то една част от потребителите ще се оттеглят в посока на други приложения, защото се кефят на такива работи, покрай тях и друга част, за да може да поддържат връзка с вече оттеглилите се и т.н. И в един момент просто няма да има достатъчно потребители, за да може да има смисъл да се поддържда – пример MSN Messanger навремето така умря, а в края на 90-сете и началота на новия век имаше добри основи. Друг е въпроса, че може да предложат и олекотена версия, която има само основните функции и е напълно съвместима с пълната версия. Не знам обаче това до каква степен е възможно.

  6. Пешо

    Не виждам смисъл да заменя работещия “Телеграм” в близко време.

  7. John

    Всички промени вероятно са с цел по-добър и по-пълен шпионаж на потребителите…

  8. Trump-анарщина

    Какви са тия измишльотини, братче? Основната функция на Skype е като платформа за видео разговори. С тези безполезни промени това става все по-сложно заради разширяващите се разлики между версиите. Не да си запълнят OS-то от пролуки, ами с глупости се занимават

Коментар