HP Sprectre x2 дава свобода на дигиталните творци

12,3-инчовият дисплей на HP Sprectre x2 разполага с 6 милиона пиксела

HP обяви ново премиум портфолио преносими компютри за авторите на дигитално съдържание. Моделите Sprectre x2, ENVY x360 и ЕNVY дебютираха на филмовия фестивал в Кан.

Spectre x2 е първият луксозен хибрид на HP, проектиран за Windows Ink и разполагащ с прецизен стилус, чувствителен на натиск, с който дигиталните творци ще могат да пресъздават по нов начин човешките емоции и енергия. Компютърът разчита на процесори Intel Core от 7-мо поколение, има издръжлив корпус от стомана и дава възможност за създаване на уникално съдържание с Windows Ink.

В допълнение, U-образната степенка от стомана, с възможност за работа водоравно или с повдигане до 165°, е оптимизирана за нанасяне на мастило от всеки ъгъл, като в същото време гарантира стабилност и издръжливост. HP Spectre x2 се отличава и с нов дизайн с премиум материали – CNC алуминиево шаси и сребристо-черно оцветяване с медна степенка.

12,3-инчовият дисплей 3К2К (3000х2000) разполага с 6 милиона пиксела. Допълнителна подсветка дава възможност на фотографи и графични дизайнери за по-добра видимост на екрана. Към лаптопа се прикача чрез магнитна връзка клавиатура в пълен размер и със свръхчувствителен стъклен тъчскрийн.

Spectre x2 има два камери с висока резолюция – 13 MP задна и 5 MP WDR широко-ъгълна предна камера, както и IR камера за Windows Hello биометрична аутентикация. Животът на батерията осигурява до 8 часа автономна работа, а зареждането й от 0% до 50% става само за 30 минути.

HP ENVY се предлага в естествен сребрист цвят и меко златисто по дължината

Моделите HP ENVY 13 и ENVY 17 идват в устойчиво метално шаси, което се предлага в естествен сребрист цвят и меко златисто по дължината, със заоблени и повдигнати ъгли за по-лесно циркулиране на въздуха от вентилаторите. Лаптопите стъпват на последни процесори Intel Core-i3, Core-i5 и Core-i7, а като опция се предлагат графични карти Nvidia.

Отличителни характеристики са още UHD дисплеят с повече от 8 милиона пиксела, колонките с дискретни усилватели и широкоъгълната HD WDR камера. Опцията HP Secure Pad с вграден четец за пръстов отпечатък и Windows Hello дават сигурност, че съдържанието е по-добре защитено.

15,6-инчовият хибрид HP ENVY x 360 може да се ползва като лаптоп или таблет

HP ENVY x 360 е 15,6-инчов хибрид с нов дизайн, който може да се ползва като  лаптоп или таблет. Моделите с процесор Intel (Core-i5 и Core-i7) се предлагат в светло сребристо, а тези с AMD процесор (A9 и A12) – в тъмно сребристо. Имат алуминиев корпус и UHD IPS дисплей с над 8 милиона пиксела и микро-рамка.

Всички модели се очакват на пазара в Европа през юни. HP Spectre x2 идва на цени от 1599 евро, докато HP ENVY x360 15 започва от 899 евро за процесори Intel и 749 евро за AMD. Цените на HP ENVY 13 стартират от 899 евро, а на HP ENVY 17 – от 1099 евро.

Коментар