Nokia поглъща доставчик на имейл и чат услуги

Финландският гигант Nokia обяви, че ще придобие канадската OZ Communications, водещ доставчик на решения за обмен на текстова информация за мобилни потребители.
Чрез тази сделка най-големият производител на мобилни телефони в света  ще осигури на своите клиенти лесен и бърз достъп до популярни услуги за имейл и чат като AOL, Gmail, ICQ, Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger and Yahoo.
За решенията на OZ Communications са абонирани повече от 5.5 млн. потребители. Компанията е софтуерен партньор на водещи телекоми и мобилни доставчици като AT&T, Sprint, Telus, KPN, Telefonica, Samsung, Motorola, Sony Ericsson и други.
Технологията и експертността, които Nokia придобива чрез OZ, допълват сегашния портфейл от решения за обмен на информация за устройствата от сериите S40 и S60.
След приключване на сделката, което се очаква да стане до края на годината, OZ ще стане част от поделението на Nokia за услуги и софтуер.
Финландската компания ще продължи да си сътрудничи със сегашните клиенти на OZ, в това число производители на мобилни платформи и мобилни оператори.
Не се съобщават подробности за финансовите параметри на сделката.

Коментар