Пиратският Windows е рисков, твърди проучване

Рискът от отказ на компютърните системи при използване на пиратски версии на Windows е с 43% по-висок, отколкото при лицензираните копия на операционната система.
До този извод стига компанията Harrison Group, която е извършила изследване по поръчка на Microsoft. Данни от проучването публикува crn.com
Установено е също, че рискът от загуба на данни на клиенти при използване на пиратски софтуер е по-голям с 28%. Що се отнася до собствените данни, рискът за компаниите, работещи с нелицензирана операционна система, нараства до 73 процента.
Изследването на Harrison Group е обхванало 1600 компании от САЩ, Великобритания, Китай и Бразилия, с брой на компютрите от 24 до 500.
Само 690 от всички проучени компании са използвали легален софтуер. 890 от организациите пък работят и с легални, и с пиратски програми.

по темата: „Пиратският Windows е рисков, твърди проучване”

добавете коментар...

  1. Biliana

    Да, бе. Майкрософт си поръчали изследване, което казва да си купиш оригинална операционна система. Нали няма да пратят на тия дето правят проучването, ако резултатите са други. Ха-ха.
    Иначе аз съм с оригинален Уиндоус и е голяма мъка и циклене като си дърпа ъпдейтите.

  2. Stox

    Хе-хе, тия много елементарно мислят да минат. Това твърдение е толкова тъпо, че може би само на кухите америкаци ще се хванат ! 🙂

  3. Avatar

    Все пак е факт че пиратската OS винаги е по-нестабилна. Единствения вариант да е наред е ако намерите оригинално копие и лицензиран ключ. Всичко останало е бърникано и не може да се гарантира че ще работи добре

  4. task_struct

    изследване по поръчка на Microsoft това автоматично прави статията съмнителна

  5. Мартин

    Съмнявам се че по този елементарен начин ще спрат пиратството

Коментар