Quick Charge 4.0+ зарежда смартфона с 15% по-бързо

Технологията Quick Charge 4.0+ съкращава времето за зареждане на батерията на мобилните устройства с 15% и е по-безопасна

Нова технология Quick Charge 4.0+, разработена от Qualcomm, съкращава времето за зареждане на смартфоните с 15%, съобщи компанията, която е водещ доставчик на мобилни чипове.

През ноември миналата година Qualcomm въведе технологията Quick Charge 4.0, която направи възможно зареждането на смартфоните от 0 до 50% за около 15 минути. Усъвършенстваният вариант Quick Charge 4.0+ внася още няколко подобрения в бързото зареждане.

На първо място, Quick Charge 4.0+ съкращава времето за зареждане на батерията на мобилните устройства с 15%. Второ, технологията идва с подобрена система за безопасност и контрол на температурата на корпуса и порта USB Type C, като така предотвратява прегряването и късите съединения.

Трето, системата Intelligent Thermal Balancing автоматично прокарва тока по най-хладния път, избягвайки горещите участъци. Благодарение на тези нововъдения, Quick Charge 4.0+ работи с 30% по-ефективно от предходната версия, която на свой ред беше с 30% по-ефективна от Quick Charge 3.0.

ZTE Nubia Z17 е първият смартфон, който ще се възползва от предимствата на Quick Charge 4.0+. Представен по-рано тази седмица, моделът стъпва на процесор Snapdragon 835 и е оборудван с батерия 3200 мАч.

Коментар