Стартира голям ИТ търг за модернизиране на полицията

Министерство на финансите обяви търг за доставка на компютърно и комуникационно оборудване по проект на ФАР за модернизиране на българската полиция и подобряване на нейната ефективност.
Прогнозната стойност на търга възлиза на 2,4 милиона евро.
Обществената поръчка предвижда доставка на компютърно и комуникационно оборудване за нуждите на МВР в четири обособени позиции.
По първата от тях ще се доставят технологии за изграждане на единна защитена и контролирана система за връзка между мрежата за предаване на данни на МВР и други партньорски мрежи и интернет. Стойността на поръчката по Лот 1 възлиза на 1,067 млн. EUR.
Лот 2 предвижда доставка и въвеждане в експлоатация на технически и програмни средства за унифицирано архивиране и възстановяване на данни от сървърите в мрежата на МВР. Стойността по тази позиция е 455 000 EUR.
Третата обособена позиция на стойност 758 000 EUR е за доставка и пускане на средства за управление, наблюдение и превенция на информационните ресурси в мрежата за предаване на данни на МВР.
По Лот 4, където са заделени 120 000 EUR, ще се оборудват работни места за администратори и ползватели на системата за наблюдение и управление на ресурсите.
Гаранциите за участие по отделните позиции са съответно 20 860 лв., 8 890 лв., 14 820 лв. и 2 340 лв.
Кандидатите по търга трябва да имат определени минимални обороти за предходните три финансови години, като за Лот 1, например, се изискват 5 217 100 лв. Друго условие за фирмите е да са изпълнявали подобни проекти в последните три години.
Срокът за подаване на оферти изтича на 27 октомври. Отварянето на документите е насрочено за следващия ден в сградата на Министерство на финансите.

Коментар