Apple замесена в сделката за чип бизнеса на Toshiba

Apple разглежда възможността за участие в сделката по придобиване на полупроводниковия бизнес на Toshiba

Три водещи компании от ИТ индустрията може да купят съвместно полупроводниковия бизнес на Toshiba. Според публикация на Ройтерс, в сделката ще участват Foxconn, Apple и Amazon.

Японската компания търси купувач на бизнеса си с чипове след неудачите с ядреното й подразделение Westinghouse. Твърди се, че Apple и Amazon ще се присъединят към Foxconn в опит да придобият полупроводниковия бизнес на Toshiba.

За интереса на американските ИТ гиганти към сделка с Toshiba съобщи японската агенция Nikkei, позовавайки се на шефа на Foxconn Тери Гоу. Условията за участие на Apple и Amazon в сделката не са известни.

По думите на Тери Гоу, Apple и Amazon разглеждат възможността да участват в сделката с парични средства, но не e ясно дали с финансиране на самата сделка или с инвестиции в производство. Foxconn е производствен партньор и на двете компании.

Нито от Apple, нито от Amazon има официални коментари по публикуваните информации. По-рано се появиха слухове, че Foxconn планира да придобие част от полупроводниковия бизнес на Toshiba чрез контролираната от тайванския гигант Sharp.

Коментар