Обявиха победителите в конкурса CodeIT 2017

Победител в CodeIT 2017 тази година е Александър Георгиев от София, софтуерен инженер в Skyscanner (вляво: Елена Маринова, президент на Мусала Софт)

Международният конкурс по програмиране CodeIT излъчи победителите за сезон 2016-2017 сред 12-те финалисти, които участваха в заключителния етап на надпреварата.

Победител стана Александър Георгиев от София, софтуерен инженер в Skyscanner и дългогодишен участник в CodeIT. На второ място е Ивайло Странджев от София – инженер по машинно обучение в HyperScience.

Голямата изненада поднесе Мартин Копчев – седмокласник от  ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, гр. Габрово, който въпреки възрастта си се състезава в основната група и спечели трето място, съобщиха организаторите на конкурса от Мусала Софт.

Финалистите в тазгодишното издание на конкурса по програмиране CodeIT 2017

В надпреварата CodeIT Junior 2016/17 първо място спечели Марин Йорданов от Шумен, ученик от 7 клас в ППМГ „Нанчо Попович”, Школа по информатика „A&Б”. Втори е Цветан Иванов от София – 8 клас в СМГ  „Паисий Хилендарски”, трето място е за Добрин Башев от Габрово – 8 клас  в ПМГ „Академик Иван Гюзелев”, а четвърти се класира Виктор Кожухаров от Русе – 8 клас в ПМГ „Баба Тонка”.

CodeIT е най-старият частен международен конкурс по информатика и състезателно програмиране у нас. Състезанието протича ежегодно в 6 онлайн кръга и финален присъствен кръг с 12-те най-добри състезатели през сезона, който се провежда под патронажа на президента на България.

Коментар