Samsung подготвя 80-инчов QLED телевизор

Samsung залага на QLED на пазара за премием телевизори с голям формат

Лидерът на световния пазар за телевизори Samsung подготвя 80-инчов модел, изпълнен по технология с квантови точки QLED. Корейският производител иска да бъде номер едно и при премиум телевизорите с голям формат, където среща сериозна конкуренция от OLED моделите на LG.

Огромният QLED телевизор се очаква на пазара в Южна Корея през август или септември на цена, значително по-ниска от OLED моделите на LG, съобщи Pulse by Maeil Business News Korea, позовавайки се на източници от Samsung.

За първи път Samsung започва да продава толкова големи телевизори. По-рано компанията демонстрира 100-инчов модел, но асортиментът й в момента включва 75-инчов QLED на цена от около 9840 долара. Обявен в края на май, този модел е с 30% по-евтин от аналогичните по размер OLED телевизори, предлагани от LG. Освен това Samsung произвежда QLED телевизори с 55- и 65-инчови панели.

Пазарните анализатори наблюдават тенденция към увеличаване на размера на телевизорите. Според прогноза на IHS Markit, средният размер на ТВ панелите ще достигне 44 инча през 2020 г., докато миналата година беше 40 инча.

Коментар