Флаш сторидж на Fujitsu ускорява SAP HANA

ETERNUS AF650 увеличава производителността на SAP HANA решенията, като същевременно заема по-малко място в центъра за данни

Изцяло флаш-базираната система Fujitsu ETERNUS AF650 получи сертификат от SAP като корпоративно сторидж решение за платформа SAP HANA.

ETERNUS AF650 се предлага и като самостоятелно решение, и като част от интегрирана система PRIMEFLEX for SAP HANA. Решението поддържа непрекъсваеми операции в паметта на компютъра. Главната памет достига впечатляващите 12TB, а общият капацитет – 3 PB (петабайта).

Всички флаш дискове на сторидж системата са одобрени за използване с корпоративни приложения и бази данни, където допринасят за по-кратко време за отговор, повишена производителност и намалена консумация на енергия при работа със SAP HANA.

В допълнение, ETERNUS AF650 заема по-малко място в центъра за данни, в сравнение с предишното поколение сторидж системи със същия капацитет. Нещо повече, капацитетът може да бъда разширен до 5 пъти чрез технологиите за дедупликация и компресиране на Fujitsu.

Флаш-базираният сторидж прави по-достъпна сървърната и десктоп виртуализация. Fujitsu интегрира ETERNUS AF250 от начално ниво в решението PRIMEFLEX vShape, осигурявайки до 740TB флаш капацитет. Благодарение на по-високата пропускателна способност, компаниите могат да пускат повече виртуални машини на една система.

Междувременно, сторидж системата от висок клас Fujitsu ETERNUS DX8000 вече предлага SSD капацитет до 70 PB, който посрещат нуждите и на най-непредвидимите сценарии за ръст на данните.

Обновените ETERNUS AF250 и AF650 системи, PRIMEFLEX for SAP HANA, PRIMEFLEX vShape и ETERNUS DX8000 сериите са достъпни директно от Fujitsu и избрани партньори на японския производител, като цените варират в зависимост от конфигурацията и страната, в която се продават.

Коментар