Uber обяви позиции за софтуерни инженери в София

Глобалният доставчик на иновативни услуга за споделено пътуване Uber търси софтуерни специалисти в България, става ясно от обява в сайта на компанията.

По-конкретно, Uber е обявил позиции за двама софтуерни инженери и един мениджър за инженерния си екип в София. Именно в столицата на България е базиран отделът по данъци и спазване на регулаторните изисквания на технологичната компания.

Мениджърската позиция предполага лидерски умения в управлението на екип от инженери, които работят по ключови дейности, свързани с пътуванията и доставките.

На позициите софтуерен инженер се търсят специалисти с опит в Java, Go, Python и JavaScript. Изискват се също познания по дейта центрове, облачни архитектури и други условия, описани по-подробно в обявата на Uber за трите позиции.

Uber е базирана в Торонто, Канада и оперира в над 600 градове по света. В редица страни обаче, вкл. и у нас, компанията се натъкна на проблеми с властите, породени от третирането на дейността й в аспекта на конкуренцията с традиционните таксиметрови услуги.

Коментари по темата: „Uber обяви позиции за софтуерни инженери в София”

добавете коментар...

  1. ха

    Phyton (произнася се на български “фитон”) е програмен език за квантови (фотонни) технологии.

  2. В.Р.

    Какво е Phyton? 🙂

Коментар