Ще строят девет линии Hyperloop в Европа

Американската компания Hyperloop One планира да построи няколко високоскоростни транспортни линии в Европа. Изборът на маршрути тече в рамките на конкурса Global Challenge, чрез който градските власти могат да подават заявки за вакуумните линии.

При избора Hyperloop One ще отчита технически и икономически фактори. Предвижда се изграждане на девет линии с различна дължина, някои от които ще прекосяват държавни граници, а други ще минават през тунели под вода, съобщи Engadget.

Най-краткият маршрут предвижда линия между Естония и Финландия с дължина 90 км. Полски градове пък са заявили маршрут с дължина 415 км, а в Холандия има идея Hyperloop да свърже точки, отдалечени една от друга на разстояние 428 км.

Маршрут с дължина 451 км може да свърже Корсика и Сардиния. В северната част на Великобритания се предвижда линия с дължина 545 км, докато маршрутът между Испания и Мароко достига 629 км. Малко по-дълга – 666 км – е линията между Северна и Южна Великобритания.

Цели 1060 км е проекто-маршрутът между Шотландия и Уелс. Той отстъпва само на вакуумната линия, заявена от Германия, с обща дължина 1991 км.

Проектът Hyperloop, замислен от Илон Мъск – основател на Tesla Motors и SpaceX, предвижда изграждане на транспортна система, чрез която хората ще могат да се придвижват със скорости от порядъка на 700 км/ч във вакуумна тръба.

Коментари по темата: „Ще строят девет линии Hyperloop в Европа”

добавете коментар...

  1. БДЖ - НКЖИ

    ще направят, те едвам правят класически жп линии за невероятните 160км/ч, докато света вече има маглев и отива към вакуумни тръби…

  2. ¥£€

    некъф модерн конвеър за кайма ли е това вкарваме говедото с прасето у лондон газ във вакума през ламанша и имаме прясна каймъ за лазанятаааа у париж стоки продукти куриерски услуги да хора кислород вакум мощно електромагнитно поле антимагнитни капсули сериозно ми звучи

  3. Боби

    Всъщност тази идея е доста стара. Германците, които се занимават с производството на магнитната железница “Маглев” имат проект за херметична тръба, позволяваща на теория скорости от над 3000 км/ч. При авария, скоростта се намалява много бързо чрез магнитната спирачка и влакът може да се движи като обикновен, или да спре.

  4. Фф

    И какво става ако загубят вакума при 700км/ч….ще изгорят като факли в тръбата.

  5. :о)

    вкарват ни в канала и ни пускат водата от казанчето 🙂

  6. Аман

    Ше мога ли си ползвам айфоня у тая канал уе???

  7. Шоп с Голф

    Дано направят и у нас и да свържат града с мойто село…

Коментар