Един провален проект: Hyperloop One затвори врати

Концепцията за вакуумни влакове Hyperloop One се провали в реализацията
 (снимка: Virgin)

Проектът за високоскоростен транспорт на бъдещето не оправда очакванията. Hyperloop One затвори, компанията разпродава активи и съкращава останалите служители.

Американската фирма Hyperloop One, която специализира във високоскоростните транспортни технологии като цяло и в частност в концепцията за вакуумни влакове, ще преустанови дейността си на 31 декември 2023 г., съобщи Блумбърг, позовавайки се на източници, пожелали анонимност.

Стартъпът, който нашумя преди няколко години, събра повече от 450 милиона долара от основаването си през 2014 г. Компанията построи малка тестова писта близо до Лас Вегас и за кратко носеше името Virgin Hyperloop One след инвестиция от Virgin на Ричард Брансън.

Марката Virgin беше премахната от името на компанията, след като стартъпът реши миналата година да се фокусира върху преместването на товари, а не на хора.

Сега Hyperloop One уволни повечето от служителите си и се опитва да продаде останалите си активи, включително своя тестов обект и оборудване. В началото на 2022 г. за фирмата работеха над 200 души.

Междувременно компанията затвори и офиса си в Лос Анджелис. На останалите работници, натоварени да наблюдават продажбата на активи, е казано, че работата им ще приключи на 31 декември 2023 г.

Коментар